Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te Aile Hekimliği uygulaması başladı

Erdek

Erdek Sağlık Grup Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, ilçede Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğini, 8 aile hekimi ile hizmet verilmesinin devam ettiğini söyledi.

Erdek Sağlık Grup Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, ilçede Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğini, 8 aile hekimi ile hizmet verilmesinin devam ettiğini söyledi.
Erdek Sağlık Grup Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, ilçede aile hekimliği uygulamasına geçildiğini ve 8 ana aile hekimliği biriminde 8 hekimin görev yaptığını açıkladı. Her birime eşit hasta düşecek şekilde görevlendirme yapıldığını ifade eden Ekiz, "İlçemizde 11 Ekim 2010 Pazartesi tarihinden itibaren aile hekimliği uygulamasına geçtik. Aile hekimliği uygulamasına Türkiye genelinde yıl sonuna kadar tamamen geçilmiş olacak. Daha önce ilçede 9 aile hekimliği birimi kurulmasını planlamıştık ancak bir hekimin istifası nedeniyle birim sayısını 8`e düşürdük. Bu birimlerde ortalama 3 bin 500 hastaya bir doktor düşecek şekilde görevlendirilme yapıldı. Artık Sağlık Ocakları kalmayıp, yerine aile hekimliği uygulaması başlamıştır. Bundan böyle halkımıza sağlık hizmetleri devlet hastanesi ile aile hekimleri tarafından verilmesine devam edilecektir. Bilindiği üzere aile hekimliği uygulaması ülkemizde belirlenen pilot illerde uygulanmasına geçilmişti. 3 ay sonra halkımız istedikleri aile hekimlerini hastanemize dilekçe vererek seçebilecektir.
Şu anki yerleştirmeler geçiş dönemi olup, herkesi bir hekime bağlayabilmek için adres beyanına göre belirlenmiştir. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren isteyen vatandaşlarımız, istediği hekimi yazılı başvuruyla değiştirebilecektir. Uzman hekim açığımızın da kısa sürede giderilmesiyle ilçeye sağlık hizmetleri yeni uygulama ışığında verilmesine devam edilecektir." dedi.
Erdek Aile Hekimliği Birimleri ile görevlendirilen hekimler:
1. Alaattin-Zeytinli Mahallesi: Dr. M. Hazal Sayın
2. Yalı Mah. ve Hamamlı Köyü: Dr. Hayrettin Cinbirt
3. Yalı Mah. Y.Yapıcı Köyü ve Düzler Mah.: Dr. Süleyman Bezirkanoğlu
4. Atatürk Mah. ve Çeltikçi Köyü: Dr. Murat Kani Çidem
5. Halitpaşa-Sahil Mah.: Dr. Burhan Burtan
6. Yalı Mah.: Dr. Ahmet Erkoç
7. Karşıyaka Beldesi, Tatlısı-Çakıl-Kestanelik-Çayağzı ve Ballıpınar Köyleri: Bu birimin doktorunun istifa etmesi nedeniyle geçici olarak Dr. Yeşim Börklü tarafından yürütülecek.
8. Karşıyaka Beldesi: Dr. Yeşim Börklü
9. Ocaklar Beldesi, Paşaliman Adası, Narlı-İlhan-Turan ve Ormanlı Köyleri: Dr. Kadir Dadans
Haber : Taygun ERTAN

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı